
Vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar
Testa det här receptet på en klassiker med en twist! En ovo-vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar. Toppa med en örtig tomatsalsa och skivad sötpotatis för en supergod rätt.
Portioner 4
45 mins

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- Marinad:
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk salt
- Sötpotatisbruschetta:
- 1 stor sötpotatis
- 1 msk olivolja
- Salt
- Tomatsalsa:
- 3 tomater
- ½ rödlök
- 1 pressad lime
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cm färsk chili
- Svartpeppar
- Salt
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Marinerade Quorn Bitar: Blanda ihop bitarna med alla ingredienser till marinaden. Ställ åt sidan.
- Bruschetta: Skölj sötpotatisen och skär den i lagom tjocka skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta. Grädda i ugn cirka 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genommjuka. Låt sedan svalna.
- Stek de marinerade bitarna och låt svalna.
- Tomatsalsa: Finhacka tomat, rödlök, och färsk chili. Pressa i vitlök och lime. Salta och peppra.
- Blanda ner bitarna i salsan. Lägg en lagom klick av blandningen på varje sötpotatisskiva. Servera och njut!
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(34)
2 out of 5 stars