
Vegetarisk chili med blomkålsris - recept
Prova vårt enkla recept på en riktigt god och hälsosam ovo-vegetarisk chili con carne med blomkålsris. Gjord på Quorn Färs, bönor, paprika och härliga kryddor. Låga halter av fett och mättat fett och med hög proteinhalt.
Portioner 4
30 mins
Lite krävande
340 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
Ingredienser för chilin:
- 350 g Quorn Färs
- 2 msk rapsolja
- 1 medelstor gul lök, tärnad
- 1–2 röda chilifrukter, tärnade
- 2 vitlöksklyftor, mosade Kryddblandning:
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk fänkålsfrön
- 300 ml grönsaksbuljong
- 4 dl tomatpassata
- 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
- 1/2 burk grillade röda paprikor, tärnade
- 400 g-burk med blandade avrunna bönor
- Salt och peppar efter smak
- 1 knippa färska korianderblad, finhackade Ingredienser för blomkålsriset:
- 1 blomkålshuvud, skuret i buketter och sedan pulserat till risgrynsstorlek
- Salt och peppar efter smak
Tillagning
- Värm oljan i en stor stekpanna och stek löken i 5–6 minuter tills den börjar bli mjuk. Tillsätt chili, vitlök och kryddblandning och tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör om hela tiden.
- Rör i grönsaksbuljong och passata. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 15 minuter. Rör därefter i Quorn-färs, vegetarisk Worcestershiresås, röd paprika och bönor. Tillaga i ytterligare 8 minuter under lock. Rör i den hackade koriandern i Quorn-chilin.
- Lägg under tiden blomkålsgrynen i en mikrovågsugnssäker skål. Täck över med plastfolie och tillaga på full effekt i 4 minuter. Ta försiktigt av filmen, rör om och täck över igen. Tillaga i ytterligare 1,5 minut. Låt stå i 1 minut. Krydda väl med salt och svartpeppar.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(36)
4 out of 5 stars
Lotta
4 out of 5 stars
Mycket gott saknas dock lite salt i chilin