
Vegetarisk, glutenfri pizza med blomkål, valnötter & päron - recept
Vår pizza på blomkålsbotten toppad med ovo-vegetarisk Quorn Bitar smakrik ost och söta päron är en härligt hälsosam festmåltid för hela familjen.
Portioner 4
15 mins
Lite krävande
623 kcal
(Per portion)
Glutenfri

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Bitar (300 g)
- 2 päron, tunt skivade
- 2-3 dl riven ost (löpefri)
- 2 dl valnötter
- 4 msk honung
- Salt
- Peppar
- Färsk oregano
- Olja/smör till stekning Pizzabotten:
- 1 blomkålshuvud
- 3 dl riven ost (löpefri)
- 1 ägg
- Salt
- Peppar
Tillagning
Grönsallad
- Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
- Lägg på topping på pizzorna; Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
- Servera gärna med en fräsch sallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(36)
3 out of 5 stars