Vegetarisk paj till julbordet
Krispigt pajskal gjort på riven potatis och halloumi och en supersmarrig fyllning med Quorn Helgspecial - ett riktigt gott, vegetariskt alternativ till julskinka, med högt proteininnehåll.
Den här krispiga pajen passar lika bra på julbordet som dagarna efter när du enkelt och smidigt vill ta tillvara på julresterna. Ett jättegott recept av Annie Erfass som driver Instagram-kontot Kalorismart.
Portioner 8
60 mins
Enkelt
247 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Helgspecial
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
Pajskal:
- 250 g halloumi
- 500 g potatis
- 0,5 dl majsstärkelse
- 1 tsk olja
Fyllning:
- 150 g Quorn Helgspecial
- 50 g mager riven ost
- 200 g cream cheese light
- 2 st ägg
- 0,5 dl matlagningsgrädde 4%
- Salt, peppar, chiliflakes
Topping:
- 50 g mager riven ost
Tillagning
- Griljera Helgspecialen och skär sedan upp i tärningar.
- Riv halloumi och potatis grovt, blanda ihop med majsstärkelse och kryddor.
- Spraya på lite olja och tillaga i ugnen på 225 grader, ca 20 min.
- Blanda ihop fyllningen och häll ut i pajskalet, toppa med ost.
- Tillaga ytterligare 20 min i ugnen.