
Vegetarisk köttfärslimpa Recept
Vår lakto-ovo vegetariska köttfärslimpa gjord av Quorns vegofärs är ett gott alternativ till traditionell köttfärslimpa och är ett perfekt exempel på både comfort food och vintermat.
Portioner 4
20 mins
En utmaning
629 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Färs
- 1 dl ströbröd
- 1 ½ dl mjölk
- 1 gul lök
- 4 ägg
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- Smör eller olja till stekning
- 1 msk majsstärkelse
- 2 dl grädde
- 2 ½ dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 msk soja
- 1 msk sirap
- Salt
- Peppar
- 600 g kokt potatis
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Tina Quorn Färs.
- Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 5 minuter.
- Skala och finhacka lök. Blanda ner lök, ägg, salt, peppar, potatismjöl och färsen i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop till en smidig och slät deg, forma en limpa i en smord form. Stek i ugn cirka 15 minuter.
- Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(91)
3 out of 5 stars