
Sjömansbiff på Quorn
Sjömansbiff med ovo-vegetarisk Quorn Färs är en härlig vego-twist på husmansklassikern. Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen så du får tid till annat.
Portioner 4
60 mins
Lite krävande
483 kcal
(Per portion)
5,6g fett
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 500 g Quorn Färs
- 1 msk vetemjöl
- 3 gula lökar
- 1 kg potatis
- 2 morötter
- Rapsolja till stekning
- 2 lagerblad
- 2 dl grönsaksbuljong
- 50 cl mörk öl
- Salt och peppar
- 1 kruka persilja
Till servering:
- Saltgurka
- Gelé
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stek Quorn Färs gyllene i olja, krydda med salt och pudra över mjölet. Ställ åt sidan.
- Skiva löken och stek mjuk i olja.
- Skala och skiva potatisen och morötter i grövre skivor.
- Varva potatis, morot, färs och lök i en stor gryta. Tillsätt lagerblad samt salta och peppra mellan lagren.
- Häll på buljong och öl så det täcker.
- Grädda i ugnen i ca 30-40 min eller tills potatisen är mjuk.
- Servera med hackad persilja, gelé och saltgurka.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(13)
3 out of 5 stars