
Thaisallad med Quorn Bitar
Testa detta hälsosamma recept på en härlig ovo-vegetarisk thaisallad med marinerade Quorn Bitar tillsammans med gröna bönor, chili och mango.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
11
g fiber
(Per portion)

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 1-2 msk grön currypasta
- 2 msk olja
- 125g haricots verts, skurna
- 175g vitkål, finstrimlad
- 2 tomater, skurna i kuber
- 1 röd chili, finstrimlad
- 1 mango, skalad och skuren i kuber
- 1 msk färsk koriander, hackad
Dressing:
- Saft och rivet skal från en lime
- 1 vitlök, pressad
- 1 cm färsk ingefära, riven
- 2 tsk sojasås
- 4 tsk olivolja
Till servering:
- Sallad
- Färsk koriander
Tillagning
- Marinera bitarna i grön currypasta i minst 30 minuter. Låt stå i kyl under tiden.
- Hetta olja i en stekpanna. Häll i bitarna och bryn dem gyllenbruna, cirka fem minuter under omrörning. Ställ åt sidan.
- Koka haricots verts i en minut och häll sedan över i kallt vatten. Lägg dem i en skål med vitkålen, tomaterna, chilin och mangon. Blanda i bitarna och koriandern. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kyl.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ringla över salladen och blanda. Servera med salladsblad och toppa med färsk koriander.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(27)
3 out of 5 stars