
Quorns Vegetarisk Julskinka
Lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk julskinka - supergott och enkelt. Toppa med hemgjord äppelchutney som verkligen förhöjer de klassiska julsmakerna.
Portioner 6
85 mins
En utmaning
110 kcal
(Per portion)
9,3g fett
(Per portion)

Gjorda med Quorn Helgspecial
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 400 g Quorn Helgspecial
Griljering:
- Ca 4 msk hemgjord senap
- 1 msk farinsocker
- Salt
- Peppar
- 4 msk ströbröd
Hemgjord senap: (Låt stå kyld 3 dagar innan användning)
- 1 dl vatten
- 1 påse bruna senapsfrön
- 1 påse gula senapsfrön
- 4 msk rapsolja
- 2 msk senapspulver
- 3 msk ljus sirap
- 1 tsk ättika
- 3 msk havregrädde
- Salt
Äppelchutney:
- 3 äpplen
- 2 rödlökar
- ½ dl farinsocker
- ½ dl vatten
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 kanelstänger
- 2 msk färsk ingefära
Tillagning
- Hemgjord senap: Koka upp vattnet och häll den över senapsfröna. Låt stå tills vattnet svalnat helt. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa till en grovkornig senap. Häll upp i en väl rengjord burk och låt stå i kylen minst 3 dagar innan du äter av den.
- Gör hål i folien runt helgspecialen men låt den och metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Värm ugnen till 220°C och tillaga mitt i ugnen i 60 minuter. Låt den sedan vila i 5 minuter.
- Äppelchutney: Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp socker, vatten och vinäger i en kastrull. Riv ingefäran och häll i kastrullen. Tillsätt äpplebitar, rödlök och kanel. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll upp i en ren burk och förvara i kylen.
- Griljering: Blanda samman senap, socker, salt och peppar. Bred detta över helgspecialen och strö över ströbröd. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.
- Skiva Helgspecialen i tunna skivor och servera på knäckemacka med en klick äppelchutney.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(7)
5 out of 5 stars
Tilda
5 out of 5 stars
Årets höjdpunkt att äta denna på jul!!