Vegetariska auberginelindade Quornfiléer - recept
Prova det här lakto-ovo vegetariska receptet på auberginelindade Quorn Filéer i en fyllig tomat- och balsamvinägersås med mozzarella och rostade pinjenötter.
Portioner 4
30 mins
Lite krävande
275 kcal
(Per portion)
Glutenfri
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 224 gram Quorn Filéer
- 50 gram pinjenötter
- 2 st auberginer
- 1 tsk olivolja
- 1 st gul lök, finhackad
- ½ tsk kummin, malen
- ½ tsk paprikapulver
- 1 brk krossade tomater
- 1 msk balsamvinäger
- 80 gram mozzarella
Tillagning
- Värm ugnen till 200º C.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
- Skär auberginerna på längden i centimetertjocka skivor, grilla ett par minuter på varje sida i het grillpanna.
- Fräs löken i olivoljan, tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater och balsamvinäger. Låt såsen koka ett par minuter, tillsätt salt och svartpeppar samt de rostade pinjenötterna. Håll tomatsåsen varm.
- Skär mozzarellan i 8 skivor.
- Dela varje filé horisontellt.
- Lägg en skiva mozzarella på varje bottenhalva. Lägg på de övre halvorna och linda runt aubergineskivorna.
- Värm filéerna i ugnen i ca 10 minuter. Häll över tomatsåsen och servera med exempelvis ångade sockerärtor.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(30)
3 out of 5 stars