
Vegetariska mininuggets med Quorn Bitar
Använd våra Quorn Bitar för att göra härliga lakto-ovo vegetariska mininuggets med en knaprig yta. Servera med en krämig vitlöksdipp och en färgglad quinoasallad, en riktig smakupplevelse!
Portioner 4
40 mins

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 300 g cornflakes
- 2 ägg
- Olja till fritering
- Quinoasalladen:
- 300 g kokt quinoa
- 200 g sötpotatis
- 200 g edamamebönor
- Vitlöksdip:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1-2 msk citronsaft
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.
- Vitlöksdip: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Tina bitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).
- Servera nuggets nyfriterade med dip och quinoasallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(35)
3 out of 5 stars